Omega történelem

Van egy fiatalember, akinek volt szerencsém két szenvedélyét megismerni. Egyik a munkája, ahol séfként ételkölteményeket alkot nagy hozzáértéssel és manapság ritka, vállalt hivatástudattal.
A másikat ezen az oldalon nem nehéz kitalálni.

Görbe Norbert írása következik:

Sziasztok!
Sokan kérdezik tőlem a mai napig, hogy az Omega iránti rajongásom honnan ered fiatal korom ellenére. Már már begyakorolt, rövid válaszom van rá, de ide nem erre van szükség. Előre is bocsánat, ha kicsit hosszú lesz.

Az én történetem 1987-től kezdődik. Ekkor pontosan 2 éves voltam . Nem értettem, mi történik, meg miért, de egyszer csak Édesapám 0-24-ben hallgatta az Omegát, és ez így ment éveken át. Gyerekként azért bevallom, néha már unalmas volt, mikor 26-szor ment a Léna , Petróleumlámpa stb…. De a Gyöngyhajú lányt mindig vártam. Iskolába kerülésemre Édesapám már csillapodott, már nagy ritkán hallgatta csak. Ekkor 1991-et írtunk. És jött a 94-es év. Itt már tiszta emlékeim vannak. Apa teljesen megőrült . Tavasztól Omega Omega Omega állandóan. Természetesen megvásárolta a jegyét is a Népstadionbeli koncertre, melyre én is ki akartam menni. De le lettem szavazva 1, este lesz, 2, ez engem úgyse érdekel, 3,”kisfiam az Edda koncerten is kifele bámultál” /hozzátenném joggal /

Szóval eljött a koncert napja. Mi otthon, a szülők a koncerten. Remek, mondom. Sebaj, túléltük. Édesapám teljesen, bezsongott utána egy más ember lett. És ez annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy azóta én is hallgatom. Azért volt pár koncert is, melyekről ha hiszitek, ha nem mindig lemaradtam, sokat jártam külföldre, így nehéz volt összeegyeztetni. Az Omega viszont mindig elkísért mindenhova. Ekkor még a “hallgatgatom” kategóriába tartoztam. 2010 volt az áttörés. Édesapám halála. Temetésén is Omega szólt. Számomra ez az év volt az az év, amitől azt mondhatom, hogy napi szinten akár 10-14 órát is hallgatom a zenéjüket. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az ismerőseim, munkatársaim elfogadják. De még mindig a külföldi vonalat mozgatom, távol akár egy Omega koncerttől.

És ha hiszitek, ha nem 2016-ban, mikor hazaköltöztem egy saját vállalkozás reményében, hajtott az a bizonyos “bakancslistás” dolog. Az év első része a vállalkozás beindításával történt, hogy minden flottul működjön. Aztán érkezvén a szülinapom, gondoltam, meglepem magam valamivel. Hogy mivel? Egy Omega koncerttel. És történetesen a születésnapom előtt 3 nappal lépnek fel Szekszárdon Na ott kell lennem. És ott voltam szimplán 6 órával kezdés előtt. Mikor elkezdődött a koncert, az égre néztem és azt mondtam: Apa itt vagyok Veled.

Sokan kérdezik, mit kívánnék, és sose mondok mást csak azt, hogyha kérhetném a Jó Istent, akkor azt kérném, áldja meg ezt az 5 embert halhatatlansággal. De azért örömmel látom én is, mint ahogy itt sokan, hogy valóban generációról generációra száll ez a zene. Az Omega.

Ma már nálunk is a gyerekek a kocsiba éneklik, ha éppen berakom a CD-t, bár Anya miatt csak óvatosan.

U.I.: Imádom olvasni a Ti régebbi történeteiteket, általatok megismerhetem a régebbi sztorikat is Tetszenek nagyon.

G.N.

tetoválás
kovacsics