Omega tábor Soltvadkerten

A Vadkerti tónál összegyűlt tábor egyfajta flow élmény volt szerintem a közösség számára. Azt vettem észre, hogy sok ember a hétköznapokban feleslegesen túlstresszeli magát, illetve a gondolotai, érzései, tapasztalatai nem engedik meg, hogy önfeledetten, jól érezze magát.

A vadkerti tábor a nyugalom és a béke színtere volt szombaton, egy olyan hely, ahol gyerekek önfeledten játszottak, egy kutyus rohangászott fel-alá, és a tó szépsége, a táj nyugalma, a lágy szél elcsendesítette a táborlakók lelkét, mindenki fel tudta vállalni önmagát, és azt, hogy jól tudja érezni magát. Az együttes megérkezése után a harmónikus hangulat sokkal inkább valamiféle transszerűvé változott át. Arra, hogy az Omega együttes, Kelet Rolling Stones-a, Magyarország legismertebb zenekara szinte teljes felállásban meglátogatja a rajongókat egy táborban, még sohasem volt példa. Az a rajongói kör, akinek az Omega szeretete, elfogadása mellett a rajongás több év, vagy több évtized – olykor generációt átívelő – életét meghatározza, azok számára ez az élmény olyan dózist adott, amely Több életre szól!

Számomra a tábor egyik tanulsága az, hogy bár nem élhetünk tökéletes világban, megteremthetjük magunk körül azt a világot, amelyben jól tudjuk magunkat érezni, amelyet büszkén vállalunk, amelyben szívesen, szeretettel, boldogságban tudunk élni. Örülök, hogy sok pozitív életszemléletű ember hasonlóan látja a világot, és így tudjuk ezeket az érzéseket egymásban erősíteni.

Köszönjük Trepák Andrásnak, hogy megszervezte a tábort, köszönjük az együttesnek, hogy eljöttek, az Új Babylonnak a kiváló, színvonalas koncertet, és mindenkinek, aki ott volt!
Találkozunk Székelyudvarhelyen, vagy valahol 🙂

 
Kiss Gábor irása

Puskely Márta gondolatai:

Soltvadkerti Omega tábor

Sokszor, sok helyen halljuk, hogy az Omega zenéjén több generáció nőtt fel. Szerintem a zene nem korhoz,évszámokhoz, divathoz köthető, hanem érzelmekhez, életérzésekhez.
Az egyik talán legfontosabb életérzés a szabadság, amit sokunknak az Omega adott- és ad meg a mai napig.
A múlt hétvégén Soltvadkerten táborozott az Omega család. Akik ott voltunk, mind érezhettük azt a szabadságot, szeretetet, jó hangulatot, amit ők adnak nekünk, és mi adhatunk egymásnak. Kiszabadulhattunk a hétköznapok fogságából. Jó volt látni, hogy sokan családostul, gyerekestül érkeztünk, és a gyerekeink, ha csak egy kis időre is, de elengedték magukat, na meg a kütyüjeiket is. Fürödtek, napoztak, kiabáltak kedvükre, és bár kicsit félénken, de annál nagyobb tisztelettel álltak oda a rocklegendák mellé egy-egy fotóra. Igazi tábor hangulat volt, bográcsba főtt ételekkel, pogácsával, sütikkel, ételekkel-italokkal. Iskolás koromban már jártam Soltvadkerten hétvégi táborozáson, de nem igazán jó emlékekkel tértem akkor haza, ne ez most megváltozott. Tényleg igaza lehet a mi Trepinknek, mikor azt mondja, hogy Soltvadkert „világváros”. Egy biztos, nekünk Omegásoknak hétvégén Soltvadkert volt a „világváros”!
Köszönjük mindenkinek!

 

Benkő László fotói
kovacsics