OMEGA SZTORIK
VIDEÓ SOROZAT

Az együttes 55. jubileumi éve alkalmából videósorozatot indítunk olyan közismert emberekkel, akik valamilyen módon – munkatársként, rajongóként, barátként – közel kerültek hozzájuk életük egy szakaszában, vagy akár hosszú ideje tart már a kapcsolat. Megkérjük, meséljenek emlékeikről, mondják el érdekes történeteiket.A videókat Bukovsky Norbert, Kiss Gábor, Králl Etelka és Trepák András készítette. Köszönet a részt vevő művészeknek, hogy időt szántak ránk.

OMEGA SZTORIK 1.

Sorozatunk első részében Dunai Antallal a Hélia Szálló halljában találkoztunk.
Dunai Antal olimpiai arany- és ezüstérmes, Európai Bronz- és Ezüstcipős, hétszeres magyar bajnok, háromszoros gólkirály és MNK győztes, az Újpesti Dózsa örökös bajnoka, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, aki 2013-ban megkapta a Magyar Érdemrend Középkeresztjét.
A Magyar Olimpiai Bizottság tagja és még ma is aktívan tevékenykedik az MLSZ-ben.
Gyakran látjuk Omega koncerteken és nem titok, hogy Meckyhez régi barátság fűzi.


 

OMEGA SZTORIK 2.

Mai sztárunk Jankai Béla! Aligha kell őt bemutatni az Omega rajongóknak. Több mint száz koncerten működött közre. A BackStage Pub tulajdonosa, ami számtalan klubtalálkozónak adott otthont.A rajongók nagy kedvence, mindig nagyon kedvesen és barátságosan viszonyult hozzánk. Mi nagyon szeretjük őt, és ezt többször megállapíthattuk, hogy ő is minket. Számtalan jelét adta ennek! Zenekarai a teljesség igénye nélkül: Prognózis, Dinamit, B52, B-Project (Benkő Lacival), Triász!

OMEGA SZTORIK 3.

A videósorozatunk harmadik részében Maksa Zoltán beszél az Omegáról, aki éppen ezen a héten ünnepelte 55. szülinapját! Humorista pályáját 35 évvel ezelőtt,1982-ben a Magyar Rádiónál kezdte a Humorfesztiválon, de még csak szerzőként. Előadóként az 1990-es Humorfesztiválon az egyik fődíjat nyerte. Állandó szereplője volt a Szeszélyes évszakoknak. A Maksa Híradó 1991-es elindulása után lett országosan ismert, amit 13 éven át írt, szerkesztett. Két és fél évig ment Maksaméta című műsora a Mikroszkóp Színpadon, majd „Konyhashow” című estjével aratott nagy sikert egy évadon át. Hobbija a zenélés, 1977 óta dobol, 1994 óta szintetizátorozik. Elismerései: Karinthy gyűrű, Erzsébet dij, Bon-bon dij

OMEGA SZTORIK 4.

 Mai videónk szereplője Kapuvári Gábor, akit múlt vasárnap a Duna Televízió „Hogy volt?” című műsorában a Budai Ifjúsági Parkról folytatott beszélgetésben láthattunk, hallhattunk.
Kapuvári Gábor író, újságíró, a Kaposvári Egyetem volt címzetes egyetemi docense és tanszékvezetője. Jelenleg az MTVA – Magyar Televízió kiemelt szerkesztő – műsorvezetője. Ötszörös MTV Nívódíjas A „Lesz egyszer egy Ifipark” című film szerkesztő riportere és a 2012-ben forgatott kétrészes „Omega koncert” film felelős szerkesztője.

OMEGA SZTORIK 5.

Ma Pálmai Zoltán mesél egy kicsit az Omegáról. A tanár úr tagja a dobos legendák baráti körének, és olyan együttesek fémjelzik pályafutását, mint a P. Mobil, P. Box, Beatrice, vagy a Hobó Blues Band, hogy csak a legjelentősebbeket említsem! Játszik a B 52-ben, ami lassan már B 55 lesz , és nagyon-nagyon sok lemezen működött közre.

OMEGA SZTORIK 6.

Az Omega együttes munkássága több amatőr zenészt, zenekart is megihletett dalaik tolmácsolására. Az Omega számokat játszó zenekarok között igazi kuriózum az Országos Traumatológiai Intézet orvosaiból alakult Dr. Rock, akikhez dobosként Debreczeni Ferenc „Ciki” csatlakozott. Dr.Kolyvek István , Dr.Tasnádi László és Ciki a Fészek Kulturális Központban Benkő László Lexicon lemezbemutató koncertje előtt mesélték el történetüket. A beszélgetéshez később Jankai Béla (B52) is csatlakozott.

OMEGA SZTORIK 7

Mai videónk szereplője Minya Vivien, aki a tavalyi tiszaújvárosi koncert óta vokálozik az együttesben. Mesél a zenével való kapcsolatáról, illetve arról is, hogyan került az Omegába.

OMEGA SZTORIK 8

Mai videónk szereplője Csordás Levente, aki a tavalyi tiszaújvárosi koncert óta vokálozik az együttesben.
Mesél a zenével való kapcsolatáról, illetve arról is, hogyan került az Omegába.

OMEGA SZTORIK 9

A hétvégén Lengyelországban koncertezett az Omega, a lengyel-magyar barátság napján, Piotrkow Trybunalskiban. Sikerült megszólaltatni néhány lengyel Omega rajongót, akik már évtizedek óta követik az együttest szerte Európában. Vannak köztük olyanok is, akik csak emiatt tanultak meg magyarul. Most ők mesélnek az élményeikről.

OMEGA SZTORIK 10

A mai videónkban Koncz Zsuzsa üzen az Omegának. Nem kell őt bemutatni senkinek, hiszen Magyarország legismertebb énekesnője. A hatvanas évek elején egy rövid ideig az Omegában énekelt, majd az Ezek a fiatalok c. filmben szerepelt közösen az együttessel. Ami közös bennük, hogy ma is aktívan koncerteznek!

OMEGA SZTORIK 11

Az Új Babylon öt fiatalból álló zenekar, akik az Omega Együttes munkássága előtt tisztelegnek dalaik előadásával, feldolgozásával.
A zenekar egyaránt szeretne örömet szerezni koncertjeivel az Omega régi rajongóinak és emellett igyekszik megismertetni az új generációkkal is a legendás együttes zenéjét.Az alábbi videóban mesélnek megalakulásukról, az Omegával kapcsolatos élményeikről, gondolataikról.

OMEGA SZTORIK 12

A mai részben a Megapolis együttes mesél, és zenél….

OMEGA SZTORIK 13

A mai rész szereplőjét sem kell bemutatni senkinek. Csepregi Éva, a Neoton Familia énekesnője sztorizik az Omegáról!


 
kovacsics