TÖRTÉNETEK A MÚLTBÓL… 4. rész

Télapó napján kaptam egy ajándékot. A kis Cupido bokán lőtt, a fiút nem tudom hol találhatta el, de ezek után mindig a főasztalnál ültem.
Elkezdődött a műsor, le is játszottak három dalt, mikor szünet következett. MECKY odajött az asztalhoz és ahogy azt már megszoktuk, csendesen és szerényen kérdezte: ide ülhetek? Nekünk ez nem kérdés volt, hanem szinte kitüntetés. ELEFÁNT is odajött egy narancslével a kezében, kuncogva kérdeztük, hogy van e benne egy kis tuning? Meg is kóstoltam, nem volt. A levegőben viszont volt, volt valami, ami máskor soha. Csak éreztük, de nem tudtuk. Jött a második rész, PICI ujjai úgy jártak a billentyűkön, mint egy motolla, BLŐRÓ pedig úgy püfölte a dobot, mint ha ördögöket ütne. Csodálatos improvizációt adtak elő. Úgy játszottak , mintha nem is akarnák abbahagyni.
BLŐRÓRÓL csak úgy folyt a víz. Azután csend lett és bejelentették, hogy most és itt utoljára játszottak együtt, mint OMEGA tagok. A mindig tapstól és sikításoktól hangos teremben néma csend lett. Síri csend. Mi zokogtunk. Amikor BLŐRÓ is odajött az asztalhoz , nem csak a víz csöpögött Róla, hanem a szemeiből a könnycseppek is. Így ért véget csodálatos hat ember egymáshoz való tartozása. Akkor még nem sejtettük, hogy ezután lesz még csak az együttes olyan jó, sőt jobb.


Következő vasárnap hárman, lányok, hogy menők legyünk, taxival érkeztünk a klub elé. A Petőfi híd pesti oldalától a budai oldalig fejenként kemény 100.-Ft- ért vittek át. / de szép is volt/. Közben találgattuk, hogy most mi lesz, kik jönnek a „hűtlen barátok” helyére. Minket már korán beengedtek a Rendezők, törzsrajongók voltunk. Ott volt már „KOPASZ” is,a fotós, akiről a SEX APÓT írták. Megérkezett „KRISZTUS” is és KOPASZ elővette a fényképeket , amit az együttesről készített, de közéjük keveredtek azok a családi képek is , amiket a Balcsin készített KRISZTUS-ról és a gyerkőceiről. Jókat derültünk rajta. Indult a műsor, vártuk, hogy mi fog most történni. Belevágtak és akkor kicsit még félszegen leült a dobok mögé CIKI. Sokan ismertük már a Neotonból. Megilletődve kezdett bele, de utána nagyon is belejött. KRISZTUS pedig szintetizátorozott, így nem vette át a helyét más a távozóknak, csak CIKI. Ettől fogva Ők öten a csúcsokig repítették az OMEGÁT. Mi boldogok voltunk, CIKI pedig örült, hogy a nagy rajongótábor elfogadta és befogadta. Sokat jelentett Neki is és Nekünk is. A Fiú, akit Cupido nyila eltalált, még ma is a párom és együtt jártuk a koncerteket, sőt később már a Fiaimmal együtt.


2017. március.
VÖRÖS ILONA
kovacsics