GERA – GERMANY

Stadthalle, 2018 Május 5.

Frank László írása

OMEGA koncertek Németországban 2018. május elején

Két koncertet adott az Omega együttes május 4-én és 5-én a Németországi Cottbus és Gera városokban. 
Cottbusban a Stadthalle adott otthont a koncertnek, ami max. 2000 fő
befogadóképességel rendelkezik, majdnem telt ház volt. A buli este 8-kor kezdődött, egy nagyon jó zenét játszó, 3 tagú ausztrál zenekarral, akik kb. 1 órát játszottak.
Az Omega fél 10-kor kezdett, a Radetzky induló már megtette hatását, a közönség tapsolt, alakult a jó hangulat.
A koncert anyaga a már megszokott számokból állt össze, nem a ”Volt egyszer egy vadkelet” került előadásra. A közönség rendkívül hálás volt, a számok között zúgott az Oméga, Oméga! A ráadás is a szokásos 3 szám volt (Léna, Gyöngyhajú lány és a Petróleumlámpa), majd fél óra múlva kezdődött a dedikálás, ami 1 órán át tartott.
Rengeteg Omega pólós ember, többségükben magyarul beszélő rajongó várta türelmesen, hogy a sztárok közelébe kerülhessen, és az aláíráson kívül még egy közös fotót is készíthessen a zenekar tagjaival.
Másnap kb. 3 órás autóút után érkeztünk meg Gerába, ahol a Kultur-und Kongresszentrum épületében rendezték a koncertet, ahol a helyszín méretében és a zenei programban is nagyjából megegyezett az előző napival. Egyetlen különbség az volt, hogy a Fekete pillangó helyett az Ismertem egy lányt játszották Vivien hegedű szólójával. Itt a közönség talán még lelkesebb
volt, a Gyöngyhajú lány hallatán szinte megőrültek. A dedikálás hasonlóan zajlott, mint az előző nap, kb. 30 méteres sorban állva várták az emberek, hogy szemtől szembe kerüljenek az imádott zenekari tagokkal.
Hosszú volt az út (3 nap alatt 1850 km-t autóztunk), de már alig várjuk, hogy szombaton ismét mehessünk a következő bulira, Lévára, ami szerencsére sokkal közelebb lesz.

  

 
kovacsics