KASSA/KOSICE – SLOVAKIA

Steel aréna, 2017 december 16.

 

Újra Kassán

Puskely Márta írása:

Tegnap este egy év elteltével hatalmas koncertet adott az Omega a Steel Arénában. Ahogy az lenni szokott itthonról is sokan útra keltünk, hogy újra láthassuk-hallhassuk a csodát. Esős, szomorú időben indult a buszunk, de hamar jókedv lett a régi sztorik felelevenítése után. Ettünk-ittunk, jókat nevettünk, s már ott is voltunk Kassán.

Kisebb sétát téve a városban, lehetőségünk volt megnézni a Szent Erzsébet dómot, II. Rákóczi Ferenc síremlékével együtt, és nem utolsósorban a karácsonyi fergeteget.

Kora este értünk a szinte már törzshellyé váló Steel Aréna elé, ahol már rengetegen várták az Omegát. 
Kis várakozás után kezdetét vette a koncert, ahol először a 100 Folk Celsiust hallhattuk, akik olyan dalokat adtak elő country stílusban, mint a Ha én szél lehetnék, a Trombitás Frédi, az Azt mondta az anyukám, stb., ezzel megalapozva a forró hangulatot. Majd jött az Omega, úgy, ahogy csak ők tudnak, lendülettel, energikusan, jókedvűen.

A már megszokott, és elmaradhatatlan dalok mellett játszották az Addig élj-t, a Rádió Luxemburg-ot, az ’56-os lány-t, illetve a „Volt egyszer egy vadkeletről a Der Grose Magnet-et, vagy a (cseh)szlovák Jasna zprava-t, utóbbit a szlovák közönség láthatóan meghatódva énekelte.

A ráadásban elsőként a Léna csendült fel, majd a Gyöngyhajú lány, aminek külön érdekessége volt, hogy színpadon láthattuk a szlovák Lady Colors-t, akik feldolgozták a dalt, és tegnap este hol magyarul, hol szlovákul énekelték együtt Meckyvel és a tízezres tömeggel.

A koncert végén ünnepelte az Omegát a közönsége, ez az este elmúlt, de nem örökre, várjuk a folytatást, mi Omegások talán egy kicsit még jobban is, mint a Jézuskát, találkozunk az Arénában, és addig is Boldog, Békés Karácsonyt minden Omegásnak!

kis Benkő László képei:

 

VIDEÓK:
kovacsics